Jun 232008
 

Min nya passion, som ni kanske alla vet, är PROmarkes. Jag tänkte visa lite hur jag färglägger med dessa pennor. Det man ska tänka på innan man börjar måla är två saker

1. Använd vattenlöslig dyna. Jag föredrar Adirondack dynan som är pitch black. Se bara till att köpa den med beige lock!
2. Bra papper är A och O. Det skall vara ganska så tunnt för att inte suga åt sig för mycket färg och för att hålla färgen blöt lite längre.

Jag visar hur jag brukar göra med på ett motiv som kommer från Kortmakaren

Jag börjar med att färglägga blomman och använder mig av tre gula färger Mustard, Gold och Pumpkin

Jag börjar med att använda den ljusaste färgen – Mustard – och ritar ett mindre område relativt snabbt. Innan färgen hinner torka så ritar jag ett streck runt kanten med Pumpkin och avslutar sedan med att ”gnugga ut färgen med hjälp av Gold. På så sätt får man en mörkare skugga längs med hela blombladet och eftersom man målar medans färgen fortfarande är blöt får man inga skarpa linjer.

Till bladen använder jag tre gröna färger meadow green, apple och forest green.

Jag gör på samma sätt med de gröna färgerna. Börjar med den ljusa och drar ett streck runt kanten med den mörkaste för att sedan sudda ut kanterna med den färgen som kommer i mellan.

Till flickans hår använde jag cinnamon, som är en liten mörkare brun färg och till byxorna använde jag två blå färger pastel blue och cornflower.

När jag målat klart hela motivet använder jag en grå färg – cool grey 1 för att dra en skugga runt hela motivet och så här ser det ut när det är klart:

Ni får se det färdiga kortet i morgon! Hoppas ni lärt er något! Så småningom kommer jag också att lägga upp en artikel om hur man använder blendern!

 juni 23, 2008  Posted by on juni 23, 2008 at 2:05 f m Kort  Add comments

  14 Responses to “Färglägga med PROmarkers – del 1”

  1. Helt underbar demo. :) Tack så mycket, nu får jag användning av fler färger än bara en färg på t ex en blomma :p

  2. Tack Karin, en jättebra artikel, nu ska jag öva! Ser fram mot nästa åxå!

  3. Helt perfekt artikel, nu vet jag mer hur jag ska göra!
    Bara undrar – vilket papper använder du? Tycker det är svårt att hitta ”rätt” så att säga..

  4. Tack Karin,
    Jätte bra beskrivning. Nu måste jag genast testa lite med mina nya kunskaper. Ser fram emot del 2.

  5. Bra exempel.
    Promarkerspennorna är ju bara ett måste :-)

  6. Tack för en super ”lektion”. Nu blev jag så mycket klokare hur jag ska göra få att få bilden att se mer ”levande” ut! :-)
    Använder du Promarkers eget papper?

  7. Tack! Äntligen fattar jag hur PRO. pennorna skall användas!

  8. Tack för beskrivningen! :-)

  9. Hej!

    Vilken bra beskrivning. Tack så mycket!!! =)

  10. Hej,

    Jag har använt ProMarkers ett bra tag nu men denna beskrivning var super!! Ser fram emot del två eftersom jag inte riktigt kommer överrens med min blender!

  11. Tack för att du delar med dej av dina kunskaper och erfarenheter till en nybörjare som mej. :)

  12. Hej!

    Tack så jätte mycket fr den braiga beskrivningen. Jag har haft det lite svårt att hitta rätt teknik med pennorna men tack vare dig och din fina genomgång så kommer mina stämpelmotiv bli bättre!
    Tack!
    Hälsningar
    Ulwa

  13. Vilken bra beskrivning! Jag vill gärna se en beskrivning med blendern… Jag har inhandlat den men fattar inte riktigt :P

  14. tack ska just köpa pennorna ville ha lite tips<3

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>