Apr 012008
 

Tänkte det var dags att införa en ny kategori i bloggen, nämligen Trädgård! Något som nog kommer att uppta en stor del av min vår och sommar. Jag kan ju inte bara scrappa jäämt. Vem vill kolla i allla min miljarders album liksom?

Vi har en del planer för trädgården. I sommar ska vi börja med två saker. Först ska vi göra odlingslådor på något sätt längst ner i trädgården. Antingen i tryckt trä eller så ska vi gjuta dem. Jämte dem ska vi anlägga en uteplats i sten och trä. Vi ska också göra en örtagård. Den andra saken som verkligen är akut är vårt staket. Vi vill sätta upp en smålandsgärdsgård, men eftersom det är relativt dyrt så nöjer vi oss nog med två sidor i år och sätter nog häck på den tredje sidan som vi vill ha avdelat.

Nåväl. Nog om planerna för den här gången. Här kommer några härliga vårbilder:

pion.jpg

En pion som precis kikat upp ur jorden. Längtar så tills den blommar!

skilla.jpg

Skilla

tussilago.jpg

Och så en tussilago.

Det är så spännande att gå omkring i trädgården och se vad som kommer upp så här nu på våren. Det finns mängder av lökar. Både narcisser och tulpaner och det ska bli så skoj när de börjar blomma!

Läs andra bloggar om ,
 april 1, 2008  Posted by on april 1, 2008 at 11:11 f m trädgård  Add comments

  4 Responses to “Vår i trädgården”

  1. Härligt med trädgård!!!! Ja nu är det dags att börja riva bort allt det gamla och få förundras över de nya små skotten som tittar upp. Lika fantastiskt varje år!
    Hoppas du får en riktigt härlig trädgårdssäsong. Jag minns första året i vår trädgård, det var nya överraskningar hela tiden när man fick se vad som poppade upp. Spännande!

  2. Visst är det härligt med sin egen trädgård, såg idag att det kommit upp mycket mer än jag anade…. Hoppas du får njuta av en fin vår/sommar och njuta av alla blommor.
    Kram Aase

  3. Vilka fantastiska bilder, du är en duktig fotograf!
    TACK! för Kortmakarmuffinsen!!!! Dom var supergoda.
    Kram kära du….Tin@

  4. Tror nästan inte mina ögon när du visar att det börjat poppa upp blommor här och var hos er, här ligger snön fortfarande tjock… Gillar dina foton förresten, du är riktigt duktig.
    Har precis gått en trädgårdskurs och lärt mig att om man ska odla något ätbart så ska man inte använda tryckat virke, det kan gå över i maten… Annars låter det så spännande med era planer, jag längtar själv att sätta tänderna (eller kanske spaden) i våra planer! Ha det gott Kram Catta

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>