Maj 182008
 

Nu bröjar högen med matteprov att sjunka drastigt. Knappt tio har jag kvar nu och dom ska jag rätta i morgon. Så skönt! Sedan kanske jag har tid att göra lite annat än skolarbete. Det är ju ”bara” betygen som ska sättas också. 190 stycken har jag i år och det är en del att fundera igenom, men jag har faktiskt varit ganska så strukturerad i år så jag har ganska så bra koll på läget.

I helgen har jag och S varit barnfria då lilla skruttan hämtades av farmor i fredags och stannar tills på söndag. Ovanligt tyst och lugnt har det varit. I går somnade jag vid halv tio och sov tills halv nio i morse. Välbehöligt och skönt.

Vi har pillat en del i trädgården också. Här kommer några nya bilder:

odlingslada1.jpg

Här är vår odlingslåda igen. Nu har det verkligen börjat växa saker! Sara frågade för ett tag sedan om konstruktionen och det är ett hemmabygge. Min far har sågat till plankor som är måttebeställda av mig och sedan har vi spikat ihop den. Relativt enkelt tycker jag nog och snyggare än pallkragar som var vår ursprungliga tanke. Vi upptäckte dock att vi inte får plats med riktigt allt som vi vill odla, men man kan ju utöka :-D Vi var och kikade på lite sten i veckan också som vi ska lägga runt. Där ska det också bli ett kryddland så småningom.

Vi var också och köpte lite nya plantor. Nepeta coh brudslöja som vi satt vid rosorna. Och två Magnolior!!! En Sieboldii, buskmagnolia och en Leonard Messel. Tyvärr så bor vi ju i zon 4 och då trivs inte så många olika sorter, men vi ska nog prova några som är mindre härdiga så småningom också…

magnolior.jpg

Här växer det så det knakar. Syrenen är redan utslagen och sprider en ljuvlig doft i trädgården.

syren.jpg

Pionerna håller också på att slå ut

pion1.jpg

och kolla här på vallmon!

vallmo.jpg

Det är underbart att ha en trädgård! Jag är konstant skitig under naglarna och planering och inköp av växter är nästan ett lika stort gift som scrapbookingen!

Sov så gott!

 maj 18, 2008  Posted by on maj 18, 2008 at 2:14 f m Funderingar, trädgård  Add comments

  9 Responses to “Snart tillbaks i verkliga livet…”

  1. Wow, Karin…sommer!!!
    Vel, vi har hatt sommer en ukes tid vi også…. varmt vær og herlige dager… men at snøeb skulle komme tilbake var et sjokk!

    og alt som blomstrer hos dere da… her har bjørken akkurat sprunget ut, og eneste blomster som er kommet er påskeliljer.

    Ha en god dag!!

  2. Härligt att få se bilder från er trädgård!

  3. Skönt att höra att högarna minskar! Tack för odlingslådeinfon, blir hemmabygge här också. Just nu står våra räddade jordgubbsplantor i en fisklåda och en zinkbalja med alldeles för lite jord, men de blommar glatt på, så vi har inte gett upp än!
    *kram*

  4. så skönt att proven äntligen börjar ta slut. Kan säga att jag märker en enorm skillnad i arbetsbelastning denna vår sen tidigare vårar. Jag har inga nationella prov och inga betyg att sätta. Bara skön vår o sommar :)
    kram på dig!

  5. Yes, det är ett trivsamt gift att vara i sin trädgård. Avkoppling och själavårdande. Kram Aase

  6. Ha ha, jag känner igen mig på pricken! Fast jag blir ju väldans jordig under naglarna på jobbet också, så det är inga vackra små pimpinettfingrar här inte. Men vad gör väl det när det är så härligt att gräva ner fingrarna i jorden. :-) Kolla i min blogg vilken underbar arbetsmiljö jag har just nu. Du som bor så nära borde komma och ta dig en titt och köpa en planta eller två kanske?!

    Kram

  7. Brukar titta in i din blogg och vill bara säga att jag tycker att du tar underbara foton!!! Verkligen en fröjd för ögat!!!
    Kram Kicki

  8. O så kul med trädgårdsbilderna! Jag börjar också bli lite besatt av blommor och plantor och små frön och sånt… :) Fast vårt trädgårdsland är fortfarande mer basic, hoppas på att få till ett snyggare till nästa sommar. Gillar verkligen er odlingslåda! Vi grävde mest ett hål i marken förra sommaren och har nu bara gjort det lite större till i år. :) Det funkar det också, men är inte lika snyggt.

  9. Å va fint ni gör! Är det obehandlat trän ni använt??
    Skönt att du är färdig med NP-skiten! ;-)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>