Aug 232008
 

Det finns nackdelar och fördelar med att bo i en liten by. SPeciellt när man bott så länge i en stad och blivit bortskämd med att kunna gå ut och äta på en söndag med ganska många alternativ att välja på. Här hamnade vi för ett tag sedan på Mac Donalds för allt var stängt…

I går var vi barnlediga och hade bestämt oss för att gå på Arn i Kinna. Jag har inte varit på bio i Kinna på 15 år och i tidningen stod det att man kunde köpa förköpsbiljetter på biblioteket. Sagt och gjort, jag gick och handlade 4 biljetter. När jag betalat sa tanten i kassan.

-Ja du kan ju gå vilken dag du vill!
-Va?
-Ja de gäller både fredag, lördag och söndag
-Okej?
-Ni får stå i kö för att komma in. Fast det är en annan kö än dom som inte har köpt biljetter innan.

Jag måste ha sett ut som ett levande frågetecken när jag förbryllad gick ut från biblioteket. Hon menade alltså att det inte var säkert att vi kom in den dag vi ville fast vi köpt biljetter innan. Det gällde nog att vara ute i god tid.

Sagt och gjort 45 minuter innan var vi på bion i Kinna. Det var i stort sett folktomt. Inne på bion satt det kanske 20-30 personer. När det var 5 minuter kvar hade salongen fyllts upp till max hälften. Där satt vi och fnissade på de halvhårda sätena som definitivt inte gjors om sedan tidigt 70-tal. Nästa gång vi ska på bio i Kinna, oavsett om det är Sverigepremiär eller inte, vet vi att det räcker att vara där 5 minuter innan.

Filmen? Jodå, den var bra även om vissa saker saknades från boken.

Idag ska vi på bröllop i Onsala och jag måste fixa ett kort!

Ha det gott!

 augusti 23, 2008  Posted by on augusti 23, 2008 at 1:58 e m Funderingar  Add comments

  3 Responses to “Charmen med att bo i en liten by…”

  1. Hej!
    Fina kort du gör.
    Har presis börjat blogga, Spännande.
    Du är välkommen att titta in i min blogg!
    Nettan

  2. Vi var på Mamma Mia i går, vår bio blev bra till slut. Hade köpt biljetter via nätet (hade fribiljetter) när vi kommer in har jag glömt biljetterna hemma!! bion började om 30 min hur fixar man det när bion var slutsåld??? Tur att man har snälla föräldrar som fick komma in med dem. Idag har jag tvättat min mobil!!! Har ont i ryggen. Bra helg eller?????!!!

  3. *Fniss*

    Låter som bio i Tranemo där jag växte upp… :-)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>