Jun 272009
 

9789164202949.jpgSommare innebär en hel del läsning av decakare. Jag läser i och för sig deckare året om, men på sommaren passar det extra bra. Jag har precis läst ut Roslund och Hellströms nyaste bol TRE SEKUNDER. Man kan nog kalla den mer thriller än deckare. Boken handlar om en småkriminell man, Piet Hoffman, med ursprung i Polen som får jobb som infiltratör hos den svenska polisen med uppdrag att jobba sig högra och högre upp i den polska maffian.

Efter att ha byggt upp hans karaktär till en livsfarlig brottsling blir han på order av maffian och den svenska polisen satt på ett högriskfängelse med en chans att spränga hela den polska knarkmaffian. Den sekund som han blir avslöjad blir han givetvis farlig för alla.

Det mest skrämmande är hur lite bokens fiktiva personer egentligen skiljer sig från verkligheten. I slutet av boken förklarar författarna hur man, här i Sverige, faktiskt använder sig av kriminella infiltratörer som lever ett liv i ständig fara och utsatthet.

Den här boken på cirkus 600 sidor läste jag ut i ett nafs. Den var otroligt spännande och jag gillar verkligen denna författarduos böcker! Har ni inte läst något av dem har ni något att se fram emot

 juni 27, 2009  Posted by on juni 27, 2009 at 9:04 e m Boktips Tagged with: ,  Add comments

  One Response to “Tre Sekunder av Roslund och Hellström”

  1. Håller med, deras böcker är riktigt bra!

    Ta det lugnt i värmen, förstår att det är jobbigt för dig som är gravid när jag själv tycker det. Kram!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>