Jun 282009
 

Att vara höggravid i 30 graders värme är inget jag rekommenderar… Det är varmt varmt varmt och man bli helt totalt slut bara av att sitta i skuggan och göra ingenting! Som tur är har jag en pysslig man och dotter som tar hand om valen som har strandat i skuggan på altanen. De kommer med vatten och annat som mamman, med dom svullna fötterna och badbollen till mage, behöver. Tanken på att det här vädret ska fortsätta en vecka till gör mig lite matt faktiskt.

Nåväl. Jag ska väl inte klaga för mycket. Det är många som har längtat efter sol och värme och nu när den äntligen kommer får man ju vara glad. Grönsakerna växer så de knakar (förutsatt att de får vatten), sniglarna trivs inte och i skuggan under parasollet är det faktiskt helt uthärdligt. Bara jag slipper göra något som innefattar att jag måste röra mig ;-)

I eftermiddag ska vi ner till sjön och bada. Som tur är finns det gott om skugga och att svalka fötterna i det fortfarande iskalla vattnet känns ganska så lockande…

Ja just det. Här kommer receptet till kladdkakemixen (tacka min svägerska Karin). Och ja, det ska vara så mycket socker i den ;-) Burken bör rymma cirka 5 dl för att det ska få plats!

Kladdkakemix

Tillsätt endast 2 ägg och 100 g smält smör.

Värm ugnen till 175 grader

Ställ in kakan i 30 minuter.

Serveras ljummen med

Vispad grädde eller glass

Innehållsdeklaration:

3 dl strösocker

1 ½ dl vetemjöl

3 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kaffepulver

pyttelite salt

 juni 28, 2009  Posted by on juni 28, 2009 at 11:48 f m Funderingar, Kotten Tagged with:  Add comments

  One Response to “Hu vilken värme!”

  1. Tycker synd om dig. Jag är glad att jag slipper gå i värmen med en mage. Men snart skall även din bebis titta ut.

    Kram Lotta

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>