Nov 132009
 

… konsumtionens högtid nummer ett. Barn som med något maniskt i blicken sliter upp paket efter paket utan att egentligen reflektera över vad som de fått (jag vet, jag kanske överdriver lite, men så långt från verkligheten är det nog inte.)

En svensk åttaåring har i genomsnitt 600-800 leksaker. Blir dom gladare av att få 30 stycken till i julklapp? Nej, man kanske ska tänka till ett varv extra i år. Köpa en sak som dom verkligen vill ha och sedan kanske skänka en extra liten tanke till de barn i världen som inte har så mycket.

Varför inte ge bort en skolavgift till barnen i Rwanda eller en julgris till västafrika? http://www.webaidshop.se/

Med hjälp av hoppets stjärna kan man skicka matpaket: http://www.hoppetsstjarna.se/stoed-oss/julpaket.html

Eller varför inte bli fadder åt ett barn?
http://plansverige.org/

 november 13, 2009  Posted by on november 13, 2009 at 11:28 f m Funderingar  Add comments

  4 Responses to “Nu närmar sig…”

  1. Kärlek till dig för att du tar upp detta!! ♥

  2. Kloka ord och tankar. Leksakerna är ändå glömda 2 veckor efter jul.

  3. Så sant, så sant. Och efter två veckor i Indien är jag helt inne på samma linje. Vår livsstil är varken hållbar eller gör oss lyckliga. Har dessutom surfat runt på sidor om The Minimalist Principles och allt pekar åt samma håll…. Mitt fadderbarn i Darjeeling, Indien, tar examen i april och jag fick frågan i veckan om jag vill ha ett nytt. Jag vill nog ha två nya…

  4. Mycket bra skrivet! Fram för ett enklare liv utan så mycket prylar! Jag jobbar på det varje dag, det är jättesvårt men otroligt nyttigt. ”behöver jag verkligen den här grejen” ”har jag något hemma som fungerar lika bra” – frågor jag ställer mig så fort jag funderar på att köpa något.

    Det blir två klappar var till barnen i år, det räcker! Jag hörde på tv att svensken i genomsnitt handlar julklappar för 8000 kr!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>