Jan 092010
 

Termometern visar på minus 14 nu. Solen skiner från en klarblå himmel och snön förvandlar omgivningarna till ett sagolandskap. I eftermiddag blir det långpromenad med kameran. Det var längesedan. Funderade ett tag på att hoppa på ett foto om dagen, men insåg snabbt att jag inte vill lägga till ytterligare ett måste på min lista. Då är det roligare att fota när man känner för det. Man kanske inte utvecklas lika mycket men skit samma.

Har insett att det är andra saker än vårt hus som måste rensas. Jag måste rensa bort en massa måsten som jag egentligen inte vill eller behöver göra, eller som jag gör av gammal vana. Förra veckan tipsade jag om 72 tips för att förenkla livet. Överst på listan står att man ska välja ut fem saker som betyder mycket för en och sedan ta bort allt annat. Jag har funderat mycket på min lista och är nog inte riktigt klar med den ännu. En sak som inte finns med på listan dock är tv och dator och det är två apparater som tar mycket av min tid. Tid som jag kanske hellre skulle lägga på vänner och familj eller kanske på att scrappa. Jag börjar med att rensa med online värld också. Först att bli rensat är bloglovin. Alla dess bloggar som jag har där. Nu ska jag banta bort dom till 20 stycken. Blir svårt och tufft, men jag antar att det blir mina närmaste vänner som får finnas kvar resten tar ju egentligen bara tid även om de är nog så spännande och intressanta bloggar.

Ska införa datorfria helger igen. Det fungerade bra i höstas och jag fick gjort massor! Sedan ska jag försöka utforma någon slags rutin på hur jag kan minimera datortiden. Nu ska jag avsluta några surdegar som ligger och väntar på mig. Sedan ska jag fånga dagen!

Kram och trevlig helg!

 januari 9, 2010  Posted by on januari 9, 2010 at 12:45 e m rensa i röran  Add comments

  3 Responses to “Vilken underbar dag!”

  1. Duktig du är på att rensa, både i ”röran” och runt omkring dig!
    Det är alltid skönt när man rensar undan oavsett om det är saker eller måsten, jag önskar bara att man var lite duktigare på det. Eller snarare, inte hamstra på sig (saker eller måsten) nya hela tiden utan fokusera på det man har! Då behövde man ju inte rensa lika ofta ;-)

    Lycka till med städningen!
    Kram

  2. Hej vännen!

    Jag skäms över hur länge sedan det var vi pratade med varandra och träffades ska vi inte prata om..jag saknar dig och skulle så gärna vilja få ihop allt så jag kan komma, jag känner mig lite ego och vill faktiskt åka själv så man hinner umgås så mycket som möjligt..det är så svårt just i dessa tider men snö och jag jobbar varannan helg..men jag hoppas!

    Kram Linda

  3. Klokt att rensa bara du inte rensar bort mig :)

    Du har sååå många kloka tankar du sätter ord på o som jag känner likadant!

    Alla dina klokord kommer jag norpa om det är ok…

    Kram Anki

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>