Mar 122010
 

Min lilla, stora, vackra tjej! Med massor av bestämda åsikter och egen vilja! Söt som socker är hon (tycker mamman i varje fall). Och hon har börjat bli klädintresserad! Min lilla tjej! Undras vart hon har fått det från? Hennes mamma är nog den minst modemedvetna 30 +aren i Sverige med en hopplöst ouppdaterad garderob… Men dottern! Nu är det bara kjol och klänning som gäller. På morgonen matchas och kollas det i garderoben tills mamman får gråa hår! Hon är 4 – FYRA! Strumporna ska helst ha samma färg som tröja och tights. Eller helst ska det ju vara strumpbyxor. Hennes byxor kan jag lika gärna skänka till bättre behövande för dom används aldrig!

Nu ska hon ha lång lugg också och så vill hon helst av allt att vi ska köpa en ny garderob till henne i RÅÅÅSA! Vart kom allt det här ifrån? Jag börjar undra om det är inbyggda prinsessgener som plötsligt blommat ut? Fast vart har dom kommit från? Jag har aldrig varit prinsessa utan snarare en pojkflicka som absolut inte kunde matcha färger när jag var liten. Eller jag brydde mig nog inte. Bara kläderna satt skönt och var bra att leka i. Så dom måste komma från Svante… Kan hon inte ha ärvt lita av hans städgener också? För det verkar tyvärr som om det är mina som drabbat henne…

Nåväl. Här är hon – min lilla prinsess

100224_7630

 mars 12, 2010  Posted by on mars 12, 2010 at 3:30 e m Funderingar  Add comments

  6 Responses to “Dagens outfit”

  1. Ha ha… supersöt bild! Det låter väldigt mycket som min Alva, som ju fyller 4 i maj. =) Och jag är ganska säker på att det inte är prinsessgener, men att det däremot finns väldigt mycket input som berättar för de små tjejerna att det är prinsess-stilen som gäller. Och rosa. Och riktiga örhängen, som Alva sa idag att hon vill ha. Riktiga hjärtörhängen. =) Linus blev väl 5 innan han överhuvudtaget ratade ett plagg jag föreslog, för första gången, medan vi kan ha väldiga fighter med Alva för att överhuvudtaget hitta några kläder som duger. Senast idag ropade hon ”Jag vill inte ha den för den är snygg! Jag tycker bara om fina kläder!”. Men jag vägrar ändå tro att det är generna. Kanske har jag fel, men så tror jag. :)

    Ha en bra helg!

  2. Nej, jag tror inte heller på just prinsessgenerna, utan på att andra ställen som exempelvis DAGIS påverkar… Däremot finns det säkert viss andra könsrelaterade saker som generna ställer till med och tillsammans med uppforstran och sammhället påverkar oss i vissa riktningar. Men vår omgivning har stor betydelse och just RÅSA-genen är nog snarare ett svar på samhället :D

  3. Vem vet, hon kanske är en blivande stor kläddesigner?!;)
    Söt som socker är hon!!

    Trevlig helg!
    kram

  4. Jag vet vart hon har fått prinsessgenerna i från!!! Stinas är borta numera så jag tror att hon gett dom till kusinen!!! Ha det gott i helgen!! Shoppa lugnt!!

  5. *fnissar* Precis så där var det när Ylva var runt 4 också, det slog på med full kraft. Hon gillar tack och lov även annat än rosa (typ lila…:) Fast rött, blått och grönt går också bra), men det är klänning som gäller. Fortfarande, och nu är hon drygt 6. När jag frågar henne på morgonen vad hon vill ha på sig så suckar hon och säger ”Klänning, FÖRSTÅS. Vad skulle jag annars ha???” :) Hon har några byxor men de kan hon nästan bara tänka sig att ha under klänning, för man KAN ha rosa manchesterjeans under klänning… om det ”matchar”. :) Och det där med matchningen är inte alltid helt uppenbar, jag kan tycka kläder passar ihop men det ratas direkt och så åker något annat fram som hon tycker passar ihop, eftersom hon har små vita fält på båda sakerna… att det sen är typ rutigt i lila och grönt som matchas med blommigt chockrosa och rött har inte med saken att göra :)

    Å andra sidan tror jag stenhårt på att låta dem hållas när de är 4-5-6, så slipper man förhoppningsvis det värsta när de är 13…:)

  6. Lilla snuffsan då! Kjol stadiet har vi också gott igenom med buller och med bång. Från att ha vägrat att använda kjol till att bara vilja ha kjol. Har haft som krav att den dagen det är ute dag har man byxor på sig, och vägra man blir det inte mer kjol… :O)

    Vi ses på fredag!

    Vårkramen Anna

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>