Okt 092011
 

Nu är det höst på riktigt! Kallt, löven flyger omkring och just nu blåser det så mycket att det regnar från sidan. Då är det skönt att kunna sitta inne och njuta framför brasan och slippa gå ut. Just nu drömmer jag om våren. Jag gillar hösten, men med ett nytt växthus på tomten ser jag verkligen fram emot att få så och pyssla om små plantor. Växthuset är glasat nu, men det är inte klart inne än riktigt och utanför måste det hyffsas till, men så här ser det ut:

Lecablocken ska målas vita och det ska sättas en hylla på som också ska målas vit. Dörrarna ska också målas även om de är fint shabby chic jus nu ;)

Vi har fem lufter på taket för ventilation och vi kommer att dra in så vi har vatten på sommaren och el året om. Tills vidare ska det ligga sjösten på marken även fast det inte är mitt förstahandsval, men tanken i första hand är ju att odla så då spelar det inte så stor roll. Till nästa år ska vi nog inreda en sittplats också. Det borde vi ju få plats med när det är 21 kvadrat.

Nej, nu ska jag scanna en inlämningsuppgift i matte. Sedan ska jag pyssla. Virka eller scrappa är dock den stora frågan?

 

 oktober 9, 2011  Posted by on oktober 9, 2011 at 7:12 e m trädgård  Add comments

  3 Responses to “Växthusdrömmar”

 1. Så fint det blir!! Jag kommer gärna och fikar där nästa år! ;)

 2. Hej sötis!

  Så fint det blir! hur blir det i november, kommer du hit?
  Fick ju starta om den gamla bloggen eftersom jag inte lyckas att fixa bort allt spam på den andra..men tyvärr får jag inte till någon header..men det kan vara så här ett tag!

  Kram!

 3. Åh vad fint det blir, Karin! Vi fick till ett litet växtskåp i år – man får vara glad för det lilla! Dock blåste ena dörren sönder (går att laga) och det har inte fått tak än, men allt har sin tid! Drömmer om ett växthus stort nog att ha en liten matplats i, några bäddar eller hyllor till makens tomater och kanske frostfri vinterförvaring av diverse krukträd i nån hörna. Jag är inte så plant-påtig av mig, men vem vet, jag kanske blir med ett riktigt växthus. Men det ligger nog 10 år bort eller så. Får bli klara med (övervåningen i) huset först.
  Kram!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>