Jan 042012
 

Jag verkar gilla engelska ord när det kommer till vilket ord jag ska leva efter under året. Förra året hade jag wellness som i och för sig kanske kunde översättas med välbefinnande. I år var jag lite inne på mindfullness, men så var jag inne och läste på Träningsglädje och där hittade jag ordet Pure som jag tycker kan vara min ledstjärna inför 2012. Hon länkar vidare till trendgruppen som skriver om pure. Där skriver man om att man ” Vi visar att vi är ”pure” genom att ha en balanserad livsstil. Inte för tjock, inte för smal, inte för brunbränd…”

Pure som man kanske kan översätta med naturligt kan ju rymma mycket saker som jag redan tänker på och försöker leva efter

* inga onödiga tillsatser utan laga mat från råvaror
* Minska ner på köttkonsumtionen. Mer fisk, skaldjur och vegetariskt.
* Ekologiskt och närproducerat så långt som möjligt
* Så lite som möjligt av vitt socker.
* Detoxa från facebook och internet
* Lagom mycket träning och så mycket vardagsmotion som möjligt.
* Och varför inte slänga in lite mindfullness i begreppet också kanske?

 januari 4, 2012  Posted by on januari 4, 2012 at 10:58 f m Funderingar  Add comments

  5 Responses to “Mitt ord för 2012 – Pure”

  1. Det tycker jag låter som ett perfekt ord!

  2. Låter som ett sunt och alldeles utmärkt ord!

  3. Pure, lät som ett klokt val…..

    Med ett stänk av mindfulness och balans blir det toppen :)

    Kram Aase

  4. Hej, låter som bra mål, tycker jag. Tänker i samma banor, men misstänker att det blir svårt en del av det. Själv ska jag försöka avgifta mig från socker också..

  5. Vad lustigt, jag tror vi hade samma mål förra året också! Det ligger kanske i tiden. Jag har detoxat från facebook nu, och jag har precis samma inställning som du till mat. Jag tror till och med att det kommer att hända saker här när det gäller egna odlingar. Jag ser fram mot att följa era planer här i bloggen, inte minst planerna för vad ni skall odla!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>