Jul 062009
 

Usch. Nu börjar det bli så där supertugnt att vara gravid. Varje liten rörelse efterföljs av pust och stön och stånk. Att följa med i sötmosters tempo börjar bli lite ansträngande. Den där romantiska bilden av att vara gravid och ha en stor mage har förbytts mot en känsla att vara mest klumpig och vänta på att få krysta ut den där ungen! Det värsta är dock 2 saker:

1. Vatten i kroppen. Trots stödstrumpor så var mina fötter så stora nu ikväll att jag inte ens kom i S foppatofflor. Dom var för smala över foten. För er som har provat ett par foppisar vet ni säkert att Kalle Ankas fötter lätt skulle passa i dom, men tydligen inte mina. Har försökt allt. Stödstrumpor, kalla bad, ligga med fötterna högt osv. Nu är det så illa att jag knappt kan stå på dom.

Vägde mig hos min kära mamma innan och konstaterade att jag gått upp 3 (!) kg sedan jag var hos BM för en vecka sedan! Så onyttigt har jag inte ätit så det är nog bara att konstatera att det mesta är vatten… Hoppas det inte fortsätter så för då kommer jag att gå upp minst 12 kg till innan förlossningen. Maj Gad!

2. Halsbränna. Novalucol heter min nya bästa vän. Sorry till alla andra riktiga vänner, men just nu ligger de vita torra tabletterna på första plats. Ni kan återkomma igen om någon månad. Det värsta är när man ska sova och maginnehållet åker hiss upp och ner i halsen. I natt ska jag inte glömma att lägga kuddar under madrassen så att jag kommer upp lite.

 juli 6, 2009  Posted by on juli 6, 2009 at 8:00 e m Kotten Tagged with: , ,  Add comments

  4 Responses to “Svullna fötter och halsbränna”

  1. Halsbränna… FY säger jag! Det är något jag drabbats av varje graviditet, så även denna. Jag klöks bara vid tanken på Novalucid… Men denna gången har jag fått Losec Mups istället! WOW säger jag bara! En liten tablett som man sväljer tillsammans med övriga mineraler, vitaminer och järntabletter. Och det bästa av allt är att de vara i 12 timmar! Novaluid fick jag tvinga i mig minst var annan timme! Torrt, äckligt och svårsvalt… Har inte haft halsbränna sedan jag började med dessa tabletterna istället! UNDERBART! Det är ett hett tips från en gravid till en annan… :)

    Det där med vätska är inte heller så roligt kan jag tänka mig. Lyckligtvis har jag skonats någorlunda. Värst var det förra graviditeten då jag väntade Alvin som var beräknad i halva juli. Min annars så tydliga fotknölar existerade inte överhuvudtaget! Men jag slapp ha besvär med skor m.m

    Hoppas att du snart slipper besvären, snart har du kotten hos dig och du har glömt hur hemskt allt varit. De är värda vart enda dugg!

    Kram Annelie

  2. jag fick tips att äta sötmandlar när jag fick halsbränna och det hjälpte faktiskt. Sedan behöver man kanske inte göra som jag gjorde, dvs tömma hela påsen :)

  3. Oj vad jag blev påmind om hur det var när jag var gravid. Hade precis samma symtom. Det bästa av allt e att när bebisen väl är ute försvinner ALLT med en gång! Det e skönt att veta!
    Ha det så gott trots klumpiga fötter och elände. Du får snart något gott för det!
    Kram Ann-Louise

  4. Känner så väl igen mig när jag väntade Elin. Skor är ett hopplöst fall.

    Jag åt novalucol mot min halsbränna, dessa tabletter smakar mint.

    Men snart får ni träffa er nya guldklimp och då glömmer man bort alla besvär.

    Kram Lotta

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>