Jul 112009
 

Förstår varför det är så här himla tungt och jobbigt på slutet när man är gravid. Det är väl bara för att man ska längta till den där dagen som är den mest smärtsamma jag varit med om i hela mitt liv! Kroppen är inte dum den!

Är som en uppsvälld vattenballong vid det här laget och det skvalpar om mig när jag går! Jag skojar inte! Det skvalpar i fötterna trots att dom är instängda i ett par sexiga stödstrumpor… I morse när jag vaknade var det nästan lika svullna som när jag gick och la mig i går. Nåväl. det är ju för en god sak och jag vet att mina elefantfötter kommer att försvinna strax efter bebis är ute.

Vi diskuterar en massa namn och den som har mest fantasi och är mest engagerad är nog storasyster. Hon kommer med både möjliga och omöjliga förslag. Det senaste nu är Filip eller Filippa (hennes bästa kompis heter Filippa). Jag och S är väl inte riktigt lika övertygade. Kerstin är ett namn som vi pratat om lite om det blir en tjej. Det namnet har fastnat efter att en elev till mig kallat mig Kerstin hela läsåret. Först för att han sa konstant fel och sedan för att det blev en grej av det.

Det här med namn är svårt för vi vill gärna ha ett namn som fungerar utanför Sverige också. Som min käre man som heter Svante som utomlands hela tiden får heta Swantee… Aron har vi pratat om om det blir en kille och likaså Walter. Tjejnamn som varit på tapeten är bland annat Malva, men vi har inget sådär klockrent namn att ta till… Ja hjälp vad det är svårt med namn… Antagligen visar det sig först när bebisen kommer ut vad det är för en filur. A fick inte sitt namn förrän efter en vecka drygt.

 juli 11, 2009  Posted by on juli 11, 2009 at 11:43 f m Kotten Tagged with: ,  Add comments

  8 Responses to “21 dagar kvar och namnvelande!”

  1. tänk att det är så nära nu… Kerstin är ett jättefint namn – men det brukar ändå vara så att det visar sig när den lille bebisen kikar ut vad det är för en filur. kram på dig, luta dig tillbaka och läs en god bok – det bästa man kan göra med svullna fötter… och annars med om du frågar mig :)

  2. det är så kul att höra andras namndiskussioner… jag tycker att alla låter bra men om ni vill ha ett internationellt gångbart namn, ska man välja Kerstin då ? är det vanligt utomlands ?

  3. Vi har funderat lite i kväll och kommit fram till dessa namn kunde vara något, Edward, Saga, Amanda och så namnet jag, Elin tyckte att Stina skulle fått Spjutbjörn!! Alla dessa namn kanske ni redan raderat av olika orsaker… Kramar från oss

  4. Härligt med längtan! Min dotter heter Kerstin i andranamn (hon är 6 år) och min man är engelsktalande kanadensare och det funkar utmärkt. Det uttalas bara inte samma (därför vi inte valde det som tilltalsnamn) [tjerstin] vs [körstin]. Du får ursäkta mina hemmagjorda fonetiska bokstäver, minns inte så mycket av dem – det är alldeles för länge sedan jag behövde använda dem. Min son heter förresten Arvid (tilltalsnamn) och det fungerar också alldeles ypperligt även over there trots att det är ovanligt där.

  5. Hej!

    Ja det var verkligen storm på Gotland! Blev sjuk och fick åka hem tidigare!

    Oj ja namn måste ju verkligen vara det svåraste som finns! Det ska ju vara med hela livet och är ju en del av identiteten. Jag är helt förälskad i Teo och Tea.
    Min kusin fick heta ”lillebror” tills han var tre veckor, sen blev det en Svante av honom. Kerstin är jättefint!

    Kram på dig!

  6. Fick inte sitt namn förr’n efter en vecka…..Maja fick sitt ca 3 månader då papprena skulle in, var så svårt vi hade Tilde. TIlda och Emilia med oss till BB men hon var ju ingen av dem o då blev det svårt för alla de andra hade vi ju liksom valt bort på vägen men Maja på femte plats kändes plötsligt helt rätt så det fick det bli. Hugo fick namnet på en vecka så där gick det fortare :)

    Sommarkramar till elefantmamman
    Anki

  7. Malva är fint hehe (Min dotter heter ju det)
    Valter hade vi som pojknamn. Om jag får en son nästa gång ska han heta det. Jag gillar August med.
    Svea och Sally är fina flicknamn
    kram maria

  8. WOW, bara 21 dagar kvar (20 idag)… Gillar både Malva o Valter. Johanna var flera veckor när hon fick sitt namn… så jag förstår ert velande!
    Ha det bra Karin!
    //Marie

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>