Jul 302009
 

Här, på Facebook och på sms.

Vi är hemma nu efter 4 1/2 dygn på sjukhuset. Det är en stor omställning att plötsligt komma hem med ett extra litet barn. Jag satt och kollade på de vanliga urkassa sommarprogrammen på tv i går kväll och allt var precis som det var för en vecka sedan, men ändå var allt annorlunda. I famnen låg en liten tjej, helt hjälplös och beroende av andra. Det var skönt att komma hem igen och få umgås som en ”riktig” familj med storasyster också.

Vi åkte in i lördags efterssom jag hade mer huvudvärk. Fick ta ett par rör blod och det konstaterades att jag hade låga värden på trombocyter och dåliga levervärden så vi blev inlagda. Dom kollade bebben med UL och allt såg bra ut.

Vi fördrev tiden med att slappa och på söndagen vid halv nio försökte dom med första igångsättningen, vilket inte lyckades. Jag låg kopplad till en CTG för att kolla värkar och hjärtljud i stort sett hela tiden. Så jag sov mycket och läste en del. Efter lunch fick vi gå ut en stund och vid tre la dom en ny gel och då satte det hela fart. Tror att vi var på förlossningen vid halv fyra fyra och då hade jag värkar med 3 minuter mellan. Fick bada och fick lustgas. Allt fungerade bra precis som med A i början och jag öppnade mig som jag skulle. Men sedan fick jag som kramper i magen och det kändes som jag ville trycka på och det var jobbigt att hålla emot.

Efter detta har jag faktiskt inte så stor koll på vad som hände. Jag vet att de satte värkstimulerande dropp och la någon ny bedövning, som inte hjälpte. Jag fick värkar konstant. Riktigt kraftfulla där varje värk känndes som kramper och till slut så orkade jag inte mer. Jag kände att jag inte riktigt kunde få kontakt och jag har inget minne av tiden mellan nio och tolv. Jag hyperventilerade tydligen lustgas i slutet när de äntligen bestämde om snitt!

De försökte ta lustgasen men jag kommer ihåg barnmorskan som sa att ”TA INTE HENNES LUSTGAS”. Så jag andades konstant 70 % lustgas. Sedan gick det snabbt, även om det kändes som en evighet och vi kom ner på operation. Där la narkosläkaren ryggmärgsbedövning. Det hade tydligen varit prat om att jag skulle sövas också då det går snabbare. Och så snart den var lagd vaknade jag till och snittet var jättebra! Jag kunde prata igen och var vaken och hade inte ont längre! Vilka underbara peroner som jobbar på operation! Hon kom ut 00.14 och andades tydligen inte på någon minut, men sedan fick Svante titta på henne och snart fick jag också kika lite vilket inte är lätt med alla skynken. Så fort jag såg henne sa jag att det är ju Vera. Så självklart. Ett namn som vi inte ens haft uppe för diskussion…

Det tog drygt en timme innan dom sytt ihop mig. Jag tappade 2 liter blod. Sedan kördes jag till uppvaket dit Svante och Vera kom. Sedan låg jag där till strax efter sex innan vi kom upp på BB.

Dagarna på BB är lite av ett töcken. Att vara snittad är inte en dans på rosor och dagarna efter är totalt hemska. Man kan inte, trots rejäla värktabletter, knappt klara sig själv överhuvudtaget. Som tur var var mi käre man med på BB hela tiden och kunde serva med bebis, mat, dricka och tidningar.

Vi kom hem igår och nu försöker vi alla anpassa oss till livet med två barn i familjen. Annie är en superduktig storasyster, men har lite svårt att förstå att jag har så ont och det skär i hjärtat att behöva avisa henne ibland när hon blir för närgången med min mage. Det svider fortfarande som eld i snittet, men det blir bättre och bättre…

veraoannie.jpg

 juli 30, 2009  Posted by on juli 30, 2009 at 7:56 e m Kotten Tagged with:  Add comments

  19 Responses to “Tack för alla grattis!”

  1. En liten hälsning från Filippa till Annie; Hon hälsar att Annie har fått en väldigt väldigt söt lillasyster och bebis och att hon gärna vill träffa både Annie och lilla fina bebisen nån gång. Ha det riktigt bra så hörs vi av så småningom!

  2. Grattis! Vilken entré hon fick göra lilla Vera :-) Skönt att du är på benen men visst, det är tufft efter ett snitt, ät extra järn och folsyra ett tag efter, det tar att förlora mycket blod och effekten sitter i ganska länge. När du orkar och börjar fundera mer om själva kejsarsnittet så kan jag rekommendera ”Kejsarsnittsboken” som är mycket informativ och beskriver detta ingrepp på ett bra sätt, finsn på bibblan.

    Än en gång – stort GRATTIS till hela familjen!

  3. vilken stolt storasyster! Det bara lyser i hennes ögon! Skönt att ni är hemma nu och kan komma in i lite rutiner. Bamsegrattis igen!

  4. STORT grattis till er alla fyra!

  5. tja…aldrig blir det som man tänkt sig!!? GRATTIS vännen till en helt fantastisk liten tjej! Redan nästa vecka vid denna tiden kommer det kännas mycket bättre…glöm inte att försök att röra lite på dig..korta promenader så gott det går….blodcirkulationen gör att allt läker lite lättare…kramar i massor till hela familjen !!!!

  6. Vilken mysig bild på barnen!
    Kram

  7. man missar tydligen en hel del när man åker iväg på semester… :) GRATTIS – vilken söt liten skrutta – och jag bara älskar namnet Vera, det är sååå tufft! ja jag vet hur det är efter ett snitt, även om mitt inte var akut, och jag håller med ovan talare – Kejsarsnittsboken är bra läsning när du orkar och vill… kram på dig, och grattis än en gång – till dig och hela familjen

  8. Stort stort grattis…! Ryser av att läsa din berättelse… Hoppas att du återhämtar dig snabbt efter snittet. Det är konstigt att det känns så avlägset, trots att jag varit med om det 3 gånger… Ha det mysigt och bra!

  9. Åh hjärtat va Jobbigt med snitt och allt!! men Det Blir snart bra med med dig håller vi tummarna för!
    Åh va söt annie ser ut när hon får hålla Vera!! Vera är superfint namn på en super fin tjej!!

  10. Grattis till Vera! Har varit iväg nåra dar men är nu uppdaterad! Hoppas allt går bra efter omständigheterna, verkar varit riktigt jobbigt! Massor med kramar från Bräntorp!

  11. Vilken tur att det slutade så bra, även om det började tumultartat. Vera är ett underbart namn tycker jag!! :) Jättefin bild på dina prinsessor! Stort GRATTIS ännu en gång!

    kram

  12. Vilken entré hon gjorde, lilla Vera (fint namn för övrigt). Stort GRATTIS ännu en gång och hoppas allt lugnar ner sig lite nu då :-).

    Kram

  13. Åter igen STORT grattis!! Va glada för att det inte blev fler igångsätt
    ningsförsök…. sjäv gjorde vi 4 st och det tärde ordentligt på kroppen….
    Kram Ita

  14. Så fina de är dina tjejer!! Strongt jobbat Karin! Kram

  15. Stort Grattis till tösen, jättefint namn och bilden är sååå fin!!
    Tråkigt att förlossningen blev jobbig. Hälsa familjen!

  16. Grattis, vilket underbart vackert namn dessutom, Annie och Vera passar så fint ihop.
    Hoppas dina krafter återvänder och att snittet läker….
    Kramen Aase

  17. Grattis till er utökade familj – lilla Vera blir ett perfekt komplement! Hälsar vår nya officiella familj här nere. Nu är han min man ”på riktigt” också.

  18. Nu fick jag läskiga ”flashbacks”…din förlossning påminner väääldigt mycket om min andra..
    Skönt att allt gick bra o att ni mår bra!
    Kramen// Anna

  19. Grattis!! Jobbig förlossning du fick men va skönt att allt gick bra tillslut.
    Härligt kort på syskonen.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>