Jan 022010
 

Kvällen innan julafton så träffade vi som vanligt tomten i skogen. Barnen får då berätta för tomten vad de önskar sig. Storasyster går fram till tomten och önskar sig en bilbana. Något som är helt nytt i varje fall för mamman i familjen.

Julaftons förmiddag kom hemma hos farmor och farfar och med den kom tomten. Paket öppnades och synades. Vid fikat efteråt säger så storasyster med stora sorgsna ögon.

-Mamma, jag fick ju ingen bilbana…
- ja men, säger mamman, man kan ju inte få allt man önskar sig.
- Jo men mamma, jag önskade mig ju bara en bilbana av tomten igår.

Mamman och pappan har snabbråd… Vi har ju faktiskt bara köpt en bok till storasyster i år. Vi kanske skulle köpa en bilbana så inte hela julen blir förstörd. Vi får ju på något sätt skylla oss själva som pratat om tomten hela december. Vi åker till Maxi och kommer 5 minuter efter dom stänger. SHIT!

Eftermiddagen/kvällen spenderas hos mormor och morfar och även här kommer tomten. Det första paket som storayster fick syn på var stort och rött och det står bara namnet på den. Storasyster öppnar paketet och med stora ögon säger hon

-Mamma, det är en bilbana!
-Nej säger mamman, är det verkligen det. Jag ville ju inte låta alltför munter ifall det inte var det.
-Jo det är en bilbana! Säger fyraåringen och får plötsligt kängurufötter och studsar upp och ner som en gummiboll!
Mamman börjar nästan gråta. Det var en bilbana. Tomten finns!

Tack bror med sambo!

 januari 2, 2010  Posted by on januari 2, 2010 at 3:00 e m Funderingar  Add comments

  One Response to “Storasysters bilbana”

  1. Ja den studsande A kommer man inte att glömma….

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>