Jan 112010
 

Då var det dags igen. Ny måndag och ny vecka och ny meatfree monday!

Idag var jag lite bättre förberedd och hade handlat ingredienser så det gick lite lättare att laga mat idag. Jag bjöd på lasange med keso, tomater och spenat. Det var Veronika som tipsade om det förra veckan, fast min vana trogen är jag ju tvungen att göra om lite… Till det serverades det ColeSlaw.

Vitkål är verkligen en underskattad grönsak. Full av nyttiga vitaminer, lätt att variera, billig och i säsong så här på vintern. En av våra favoritsallader så här på vintern är vitkål, majs, balsamvinäger, lite salt och olivolja med citron!

 januari 11, 2010  Posted by on januari 11, 2010 at 8:05 e m Klimatsmart  Add comments

  2 Responses to “Meatfree monday”

  1. Hade oxå tänkt tipsa om lasagne. Ska göra denna idag:
    Gör en grönsaksröra med tomatkross, lök och vitlök och örter som bas, ta tex. paprika, svamp, zuccini, aubergine, rivna morötter i. Salta och peppra. Låt koka ett bra tag, i alla fall 30 min. Sen varva denna röra, och ett 500 gram paket keso med lasagneplattor. Grönsaksröra överst. Häll över ett pkt matlagningsgrädde och riven ost uppepå och kör i ugnen enligt paket med plattor.
    Väldigt mumsigt! Tack för tips med vitkålssallad!

  2. Åhja spenat lasagne är jättegott- massor av vitlök då blir det extra gott!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>