Dec 012011
 

I tisdags var jag hos Alexs art på julkranskurs. Någonting jag verkligen kan rekommendera att göra om ni bor i närheten! Hon har platser kvar på några av kurserna så kolla in på hennes sida på Facebook eller på hemsidan under evenemang.

Jag gjorde inte direkt en traditionell krans med gransris och dekorationer vilket man givetvis också kunde göra. Utan jag gjorde en krans med bara julgranskulor. Det gick åt en hel del kulor för att göra den. Jag räknade att det blev ungefär 160 kulor. De är i och för sig ganska små med en diameter på ungefär 1-2 cm

Jag utgick från en stomme med ståltråd. Först gjorde jag misstaget att göra stommen för vek så jag fick staga upp den ganska mycket sedan så den skulle bli rund och inte bli droppformad av tyngden. Så se till att om du använder ståltråd så gör den stabil. Skulle tro att det blir bra om man tar en gammal stålgalge också. De kulorna jag använde hade ståltråd i ena ändan och jag snurrade dessa runt stommen. Men om man använder ”vanliga” kulor så kan man nog använda limpistolen och det går nog snabbare.

Edit: Monnah tipsade om den här länken med en tutorial på en liknande krans. Tack

Ha en trevlig torsdag!

 

 

 december 1, 2011  Posted by on december 1, 2011 at 7:09 f m Annat pyssel, Jul  Add comments

  12 Responses to “1 dec – Krans med julkulor”

 1. Men så läckert! Jättesnyggt! :-)

 2. Superfin! Ska bli roligt att följa dig nu i december!

 3. Vilken jättefin krans Karin! :)

  Kramar

 4. Snygg, snygg, snygg! Och nu vet jag att jag kommer hänga här hela december! *kram*

 5. Görsketasnygg Karin!!!

  Höstkramen Anna

 6. Åååååååh så snygg!!!

 7. Hur snygg som helst! Jag hittade den här och ville göra den förra året men har inte kommit till skott. Kanske kan hjälpa någon annan?
  http://www.houseandhome.ie/blog/homebirds/how-to-make-a-christmas-baubel-wreath

 8. Wow så läcker den kransen var. Har länge funderat på att testa. Det låt inte helt omöjligt. Tusen tack för din söta kommentar hos mig, och tack för länken hit, hoppas andra också hittar hit o blir inspirerade. Kram, Minna :)

 9. WOW så snygg.. jag har länge velat göra en sån men aldrig kommit till skott :D
  tack för inspirationen :D

 10. Jämrans vilken fin krans!! Åh, jag önskar att jag var lite mer pysslig på det där viset, är dåligt på så’nt….tycker också det är svårt att hinna med. Den var verkligen jättefin!

 11. Ruskigt snygg krans!
  Jag förstår att det tog en stund att pilla ihop den.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>