Dec 102011
 

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Därför den något sena luckan… I morse kom våra kompisars barn och var hos oss till lunch. Sedan var en annan kompis här med sin bror och sina barn och fotades. Däremellan hann jag baka denna helt underbara kladdkaka! Ni måste bara pröva. receptet kommer från Familjens hälsokokbok, ja den heter så. Det står något i stil med ”Lagom nyttig vardagsmat”. En mycket trevlig receptbok faktiskt.

2 dl rårörsocker
2 dl dinkelmjöl
2 msk pepparkakskrydda (alt 1 tsk av följande: ingefära, kanel, nejlika och kardemumma)
1 nypa salt
125 g smör
2 ägg
1 msk mörk sirap
råsocker till formen

saffransgrädde
3 dl grädde
1/2-1 paket saffran

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra varor i en bunke. Smält smöret och blanda i ägget och sirap – vispa inte! Rör sedan försiktigt ihop alla ingredienser. Smöra en rund form och stör i sockret. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 14-17 minuter. Ta ut den precis när smeten stannat. Ställ in den i frysen med en gång och låt den stå där i 20 minuter. Gör grädden och servera.

Ritktigt mumsigt!

 

 december 10, 2011  Posted by on december 10, 2011 at 6:52 e m Bakat, Jul  Add comments

  One Response to “10 dec – Pepparkakskladdkaka”

  1. Mmmm, låter smaskingt! Tack för tipset!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>