Mar 112012
 

Idag har vi varit ute i stort sett hela dagen. På förmiddagen var hela familjen vid dräggsjön och rensade fågelholkar tillsammans med Kinna Naturskyddsförening. Har vi tur (otur) dyker jag och barnen upp i inte mindre än två tidningar i veckan… Kamerorna smattrade ungefär i samma fart som på melodifestivalen igår :)

Så fot vi kom hem gick vi ut i västhuset och började röja och städa upp därinne. S köpte en fläkt igår och vi ska skaffa lite energiväv så vi kan isolera lite och snart sätta ut lite plantor med frostvakt. Det börjar bli trångt härinne. Uppe på andra våning trängs tomater (vinbärstomat, körsbärstomat – garderners delight, yellow pear, black cherry), med 150 sommardahlior av tre olika sorter, chile, kronärtskocka, paprika och Aubergin under extraljus. Idag sådde jag lite mer tomater, en vanlig röd tomat Ferlin och så gula körsbärstomater. Dessutom petades det ner purjolök, blodamarant, två sorters petunior, blomstertobak i två färger samt hänglobelia.

Så nu längtar jag efter att få en fungerande lösning i växthuset så att vi kan få ut en hel del där för jag tror att vi inte behöver något extraljus där ute…
Annars försöker vi planera hur vi ska inreda växthuset. Jag funderar att köpa ett stort skåp på loppis så att man kan stuva undan krukor och såbrätt när man inte använder dom. Sedan ska vi försöka få tag på hopfällbara bockar som man kan ha skivor på när man har vårsådden där. Någonstans att sitta behövs också, men i övrigt vet jag inte riktigt? Jag vill ha ett mysigt rum, men inte med betoning på ”uterum” utan det ska ju vara ett fullt fungerande odlingsrum. Det får väl växa fram under sommaren antar jag. Är det någon som har bra ideer får ni gärna dela med er :) Piffade i varje fall till en del av det med ett bord idag.

 mars 11, 2012  Posted by on mars 11, 2012 at 9:29 e m Hem och trädgård, Växthus  Add comments

  One Response to “Fågelholksrensning och växthusdag”

  1. Åh vad mycket mysigare det ser ut med bord, stolar ;) Tack för fikat kram skoköparna, klädlämnaren! ;)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>