Mar 222012
 

Det växer och knakar i mina krukor ute i växthuset och det gror som sjutton i mina lådor här inne. Hittade lite gamla frön av Zinnia och blomman för dagen som jag petade ner och dom har nu grott. Likaså har ett rosa kungsljus som jag fått grott och citrongräs. Dessa har nu fått flytta upp under ljus i ett svalare rum. Nu väntar jag på att riddarsporre, tagetes och hängpetunia ska gro (och så har jag några fler fröer som ska ner i jorden… Men det var tomater jag skulle skriva om idag. Dom växer som bara den!

Följande sorter har jag sått i år:

  • Vinbärstomater – små tomater i samma storlek som vinbär. De grodde verkligen ojämt. Först fick jag bara upp en sedan dröjde det flera veckor innan nästa kikade upp. Men nu har jag fyra som grott i varje fall.
  • Black Cherry – sådde 8 plantor och 8 har kommit upp…
  • Gul körsbärstomat –  också 8 plantor som kommit upp
  • Ferlin – ”vanlig” tomat
  • Yeallow Pear – Gul pärontomat
  • Garderners delight – körsbärstomat som rekommenderades av svärmor

Jag ser verkligen fram emot att käka massor av egenodlade tomater i sommar. Kommer nog inte ha tid att åka på semester :D Får ta det i växthuset…

 mars 22, 2012  Posted by on mars 22, 2012 at 9:25 e m frösådder  Add comments

  One Response to “Tomater, tomater”

  1. Oj, vilka gröna fingrar du har! Vi som har så svårt att planera trädgården då vi oftast är borta just då mest vatten behövs får hoppa över det här roliga… Hoppas att era tomater blir riktigt söta och goda. :)

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>