Mar 292012
 

I februari sådde jag en massa fröer av blå bergvallmo som jag fått av grannen. Jag läste och läste om olika råd på nätet då jag provat dom en gång innan utan någon framgång alls. Jag har pysslat om dom och duttat med dom värre än små bebisar och det verkar som om jag lyckats?!?

I början när de grott fick de stå ute i vårt förråd som håller minst 10 grader på nätterna där stod dom tills jag öppnade växthuset. Så fort de första karaktärsbladen visade sig så satte jag dom i större krukor och det verkar som dom trivs. Vattnar gör jag underifrån då dom lätt får rothalsröta. Nu har jag 24 små små plantor där jag satt dem tre och tre och jag hoppas på att i varje fall hälften överlever.

 mars 29, 2012  Posted by on mars 29, 2012 at 9:32 e m frösådder  Add comments

  One Response to “Blå bergvallmo”

  1. kanonbra! jag lyckades inte få en enda liten planat att gro förra året när jag försökte..

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>