Jan 022007
 

22 December

Vi kom på torsdagskvällen och på fredagen så passade vi på att följa med pappa och Jan ut och hugga en gran. Annie var ju med redan förra året så man kan ju inte missa en chans till att göra det till en tradition. Jag, Jan, Svante och Annie tog Jans bil och pappa tog fyrhjulingen.

SvanteoAnnie.jpg

Det var inte så svår match att hitta passande granar eftersom pappa och Jan redan varit och sett ut två stycken innan. Men det var skönt att komma ut i skogen lite. Annie tyckte det var lite besvärligt att gå så vi fick bära henne mest hela tiden.

Morfarannie.jpg

Hon fick prova på att åka en liten bit med morfar på fyrhjulingen, men hon verkade måttligt imponerad. Hon tycker säkert att det är roligare om något år… Emil (jans hund) var också med och Annie ropade glatt Memil efter honom! Och tjöt med skräckblandad förtjusning när han kom för nära!

Atasjalv.jpg

Så här snygg ser man ut när man äter själv. Annie vill inte att man ska mata henne och börjar nu få lite kolla på sked och gaffel, men mest äter hon med fingrarna och halva ansiktet.

På eftermiddagen åkte jag och mamma in en sväng till Magnolia och Knalleland. Hjälp vad mycket folk det var! Det var så skönt att jag redan handlat klart alla julklappar!

23 December 

Dan före dopparedan! Jag och Svante åkte ner och fixade några sista minuten ärenden åt mamma. Var på kyrkogårdarna och tände ljus bland annat. På kvällen kom Jan och Helena och vi åt sill, lufisk (inte jag) och skinka. Senare på kvällen spelade vi spel. Bland annat a-Ö och TP. Tevligt!

Spelkvall1.jpg

24 December

Jan och Helena kom till frukost som bestod av gröt och skinkmacka. De skulle åka till Göteborg senare så de var bara hos mamma på fm. Vi hade en liten julklappsutdelning och Annie fick en superfin lampa och en bondgård.

Annietomtehus.jpg

Annie var jättenyfiken på alla tomtar som fanns överallt. Min kära mor är en riktig tomtesamlare och har nog närmare 500 tomtar.

paket2.jpg

Hon var också intresserad av alla paket som låg under granen.

Lagom till Kalle kom fam Olausson. Senare kom även Birgit och Lennart samt Annie och Jenny och det vankades mer mat! Tures köttbullar var som vanligt en strong favorit liksaom Janson och skinka!

I år kunde tomten inte stanna så länge eftersom han var tvungen att gå hem till sjuka tomtemor. Men han kom och lämnade av paketen i varje fall. Det var en ovanligt busig tomte i år och han sprang runt i trädgården ett bra tag och knackade på fönstren. Som vanligt var det massor med julklappar. Annie fick en massa fint. Astrid Lindgren filmer, en docka, en söt klänning, kläder osv.

25 December 

Efter frukost åkte vi till Alingsås och ytterligare julfirande.  Svantes bror var där med familj. Efter en god middag bestående av kalkon fick vi julklappar även här. Annie hade vid det här laget börjat fatta det där med julklappar och gick glatt fram och hämtade paketen när Rasmus läste hennes namn. Hon var även rask på att öppna dem!

paketöppning25.jpg

Hon fick en jättesöt morgonrock av Marcus med familj och en jättesöt klänning från mormor och morfar tillsammans med en bok och en leksak.

Paket1.jpg

Alla ”barn” mellan 10 och 40 fick också biobiljetter till Göta Kanal senare på kvällen. Filmen var precis som man kunde förvänta sig men trevlig, mysig och rolig!

26 December

Idag åkte jag och Svante in till Allum för att se om jag kunde hitta några nya fina kläder. Hittade två par byxor, men toppar var svårare att hitta! Träffade på Maria (kortmakaren) och Jonas (en gammal pluggkompis) i vimlet. Jag och Svante passade även på att ta en fika! Mysigt!

På kvällen åt Svante mat med ”grabbarna” och jag och Annie stannade hemma.

27 December

En lugn slappardag. Vi var nere på stan en sväng och kollade rean i Alingsås. Rune och Elisabet bjöd på lunch på stan.

28 December

Idag åkte jag iväg till Gällstad på fm för att se om jag kunde hitta något på lager 157. det fanns inget som jag supergillade, men jag hittade desto mer till Annie (som vanligt).

På eftermiddagen åkte vi till Grude för att hälsa på Jessica och Steve som var här och hälsade på över julen. Det är alltid lika skoj att träffa Jessi och även om vi inte ses merän max en gång per år är det som om vi sågs igår! De har köpt hus nu i London så till sommaren bli det väl dags att hälsa på igen!

29 December

Idag kom familjen Samuelsson från Stockholm och då blev det livat värre :-D Jag och Svante fixade en julinspirerad kycklinggryta med julmust, kanel och ingefära.

30 December

Vi åkte ner och fikade på stan och jag och Karin passade på att besöka stämpelboden. annars blev det en lugn dag även idag. Vi passade på att gå på bio även idag och såg Deja vu. Bra film.

Teparty-1.jpg

Liv hade fått en servis i julklapp och passade på att bjuda på fika. Kolla in Annies snygga fingerföring!

Teparty-2.jpg

***

Idisken.jpg
Efteråt måste man ju givetvis diska…

31 December

Jag och Svante var faktiskt så tråkiga så att vi valde att åka hem till Kalmar och fira alldeles själva. Vi stannade uppe till tolv och kollade på fyrverkerier från vardagsrumsfönstret. Det är skönt att komma hem! Nyårsmiddag åt vi på Mac Donalds i Växjö ;-) Tom Annie fick en hamburgare som hon tyckte jättemycket om!

Annie började släpa på sina pyjamaser under jul så jag fixade en snuttefilt till henne. Annars har det inte hänt något revolutionerande på Anniefronten. Hon gillar att skrämmas just nu och äsäger Bö konstant och då ska man helst hoppa högt varje gång!

 januari 2, 2007  Posted by on januari 2, 2007 at 11:53 e m Annie, Funderingar  Add comments

  5 Responses to “Rapportering från jul”

  1. Så trevligt och roligt att läsa om er jul! Det verkar som ni haft det riktigt mysigt!
    God Fortsättning!

  2. Vilken härlig jul ni verkar haft!

  3. Hejhej!
    Ramlade in via ett inlägg på Familjeliv där jag läste namnet Annie… En av mina söta lillasystrar heter så och jag har inte (förrän nu) läst om någon annan Annie så jag var tvungen att kika förbi. Min sötsyster har dock bosatt sig i USA så det är flera evigheter sen vi träffades senast.

    Nåja, hursomhelst – ni har en supersöt liten Annie och hoppas att ni får en riktigt god fortsättning på det nya året!
    /Sofia

  4. Åhh så många fina bilder! Annie har verkligen blivit en stor tjej nu! Kram!

  5. Så många fina foton! Jag är urusel på att fota under julen…och jag ångrar mig varje år… Kramis!

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>