Dec 142011
 

Det här med jul känns långt borta om man tittar på vädret. Regn och åska i december blandat med lite hagel. Det är tur att man kan mysa till det hur mycket man med levande ljus. Idag har jag dessutom strukit julduken och julgardinerna till vardagsrummet och satt upp.

På den gamla skänken står ett ljusfat med två ljuslyktor, ett blockljus, en ängel och massor av silverkulor. Enkelt och mysigt!

 december 14, 2011  Posted by on december 14, 2011 at 9:53 e m Inredning, Jul 1 Response »
Okt 082011
 

Vi har länge pratat om att fixa Storasysters rum. Det var från början pysselrum/kontor och helt vita vägar med mörkbruna hyllor och egentligen inte så mycket barnrumsaktigt. Så idag var jag och Annie och tittade på tapeter. Jag hade sett en jättehärlig gul från PIP studio på emsos blogg och hade nästan sålt in den till henne. Men när vi väl kom ner till färgaffären så fanns det ju mängder av provkartor… Jag försökte hålla henne undan från de med barnsliga motiv och sålde till slut in två olika. En cerise med vita prickar (jag älskar prickar) och en rosa från PIP studio med samma mönster som den gula. Vi enades till slut om den rosa med blommor och fjärilar. Den håller nog till hon blir tonåring tror jag. Så här ser den ut:

Vi köpte färg också. Ska måla om hennes skrivbord. Här hittade jag inspiration från Tipsy Tessie och ska måla skrivbordslådorna i olika färger. Sedan har jag hittat massor av inspiration på pinterest, Min nya favvosida! , till småpynt, hyllor och annat.

Nu blev det inte gult i annies rum, men det är en färg som har börjat komma tillbaks i mitt medvetande och jag ska nog lyckas få in den någonstans :) Jag älskade gult när jag var tonåring. Jag hade gula tapeter och gula kläder… Vi får väl se vilket rum som drabbas. Jag lutar lite åt sovrummet.

 

 

 oktober 8, 2011  Posted by on oktober 8, 2011 at 8:57 e m Inredning 2 Responses »
Feb 082011
 

En uppmärksam 18-månads tjej upptäckte att jag bytt gardiner och utbrast ” Fint mamma!” och pekade på gardinerna. Tänk att hon såg :D

 februari 8, 2011  Posted by on februari 8, 2011 at 6:03 e m Inredning 6 Responses »
Aug 132007
 

Vårt kök har rosa kakel och rosa persienner (visst inte ens att det existerade…) Just nu kan vi inte göra om köket efter alla andra omkostnader i sommar så jag tänkte att det kanske är bättre att lyfta fram allt rosa än att dölja det… Så här blev det!

koket.jpg

I morgon börjar allvaret igen med jobb. Det ska faktiskt bli ganska så skönt att komma igång igen! Idag har vi varit på ”kringeljakt” Här i våra nya hemtrakter. Det innebär att man åker runt och letar bokstäver på massa sevärdheter. Vi har hunnit med Hyltenäs kulle, Sju strömmar och Prekebo.

I går var vi på vägfest i åskovädret. Som tur var hade vår vägförening inföskaffat ett partytält! Annie höll igång tills klockan var tio!

Får passa på att tacka för alla kommentarer i bloggen! Jag blir så glad :-D

 augusti 13, 2007  Posted by on augusti 13, 2007 at 12:02 f m Inredning 15 Responses »
Jun 172007
 
busigtbarnrum.jpg

Har börjat så smått att surfa inspiration till Annies rum och så här långt har jag kommit nu. Tror att väggarna ska vara ljusa och sedan ska jag använda min silhouette att skriva ut något roligt att sätta upp på väggen.

Mattan från IKEA är redan inhandlad och jag funderar på några gosedjur och tavlan i samma stil.

Den mysiga gungan kommer från inreda och hade varit fin att ha inomhus i taket. Spegel och knoppar kommer från loppan och piraten . Napphållaren kommer från design online

 juni 17, 2007  Posted by on juni 17, 2007 at 11:24 e m Inredning 1 Response »