Aug 252009
 

Igår blev lillasyster 4 veckor. Det är inte klokt vad tiden rusar. Just nu ser hon ut som en liten finnig tonårspojke med pliter överallt i ansiktet och hårbotten. Det är bara moppen och målbrottsrösten som saknas ;-) Igår fick jag mitt första riktigt medvetna leende. Visst har det kommit leenden innan, men igår tittade hon mig rakt in i ögonen och fyrade av ett sånt leende så att mitt hjärta smälte tusen gånger om!

Storasyster började på dagis igår igen eftersom pappas semester var slut. Tre timmar om dagen får dom gå här, mellan 8.30 och 11.30. Det är lite stressigt för mamma att sprina fram och tillbaks och hade det inte varit för att storasyster älskar att vara på dagis hade jag nog haft henne hemma. Idag frågade hon varför hon inte fick äta och vila på dagis. Hon frågade om det var fröknarna som bestämde det… Jag försökte förklara att det är politikerna som bestämt det för att dom måste spara pengar.

Storasyster har börjat knäcka läs och skrivkoden lite också. Igår så sa hon helt spontant Ingrid flera gånger och betonade i i början. Sedan sa hon: ”Ingrid börjar på iiiii”. Så rätt så lillstumpan!

Nej, nu ska jag slänga in en tvätt och dricka en kopp te innan lillasyster vaknar igen och det är dags att amma, byta blöja och gå till dagis igen!

Ha en härlig tisdag i solskenet!

 augusti 25, 2009  Posted by on augusti 25, 2009 at 9:20 f m Annie, Funderingar, Vera  Add comments

  3 Responses to “Milstolpar”

  1. en distanskurs och du kan öka på antalet timmar ;) Här får vi ha tre dagar med 5 timmar….klockan 9-14 – det ger lite mer spelrum! Underbart med leenden! KRAM

  2. Vi har 9-15 tre dagar ena veckan och två andra veckan..
    Första leendet..åh vad det känns längesen jag fick det.

  3. Visst är det stressande med de där 3 timmarna om dagen. Jag hade det på samma vis (8-11) och fick ofta frågan från storasyster varför hon inte fick äte på dagis. Inte lätt att förstå det när man är 3-4 år.
    Underbart med leendet, visst får det en mammas hjärta att smälta.
    Ta hand om er,
    kram

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>