Aug 112006
 

Ack vad vi bedrog oss…

Mamma och pappa följde med odd till Kalmar efter bröllopet för att bröja med renoveringen av den nya lägenheten. Vi skulle bara måla och tapetsera lite, så det skulle gå hur snabbt som helst. Trodde vi… När vi kom ner så bestämde vi oss för att ta bort en hiskeligt ful glas/trävägg mellan hallen och vardagsrummet, så vi började med det. Sedan konstaderade vi att parketten i vardagsrummet var jättefult och hade rest sig på flera ställen så då bestämde vi oss för att riva ut det också… Tur var dte för under det var det fuktskadat och mögel.

När vi startade kylskåpet så fungerade inte det och då åkte vi och kollade på nytt kylskåp. VI hittade ett ”side by side” kylskåp som vi ville ha. Problemet var att det inte kom plats i det gamla skåpet vilket resulterade i att vi fick riva en köksö och ett skåp. Detta medförde i sin tur att vi tvingas måla om taket i köket och lägga in nytt golv.

renovering1.jpg

Funderingar hur vi ska göra… 

renovering2.jpg

Sedan rev vi ner en väggfast bokhylla som satt på en vägg eftersom den var så hiskeligt ful… Så nog har vi att göra.

Nu återstår det att måla och tapetsera. Jag har redan startat i pysselrummet lite och idag har vi hämtat alla tapeterna till alla rum som ska tapetseras. Jag ser verkligen fram emot att få allt klart och allt på plats, men det verkar som om det tar lite tid…

Idag var Sara här en sväng och vi var till IKEA och jag drömde mig bort bland soffor och garderober. Vi får väl se hur det hela slutar…

 augusti 11, 2006  Posted by on augusti 11, 2006 at 12:32 f m Inredning  Add comments

  14 Responses to “Och vi som bara skulle måla och tapetsera…”

  1. Aha! Då vet jag vilken lägenhet det var! Minns glasväggen… *hihi*

    Det ser ut som att det kommer bli otroligt fint – vilket LJUS! :D

  2. Oj då, vilken otur ni har. Hoppas att det
    blir bra till slut trots mer jobb.
    (fast skönt att få det riktigt iordning
    innan ni flyttar in).

  3. Ojojoj vilket projekt! Så duktiga ni är! :-)

  4. Ser fram emot fortsättningen av er renovering!

  5. Hoppan så mycket mer jobb det blev! :O) Tror nog ni kommer vara tacksamma för att ni gjorde det innan ni flyttar in sen.
    Tror det blir kanon när det blir klart. Hur ser ett side by side kylskåp ut?

    Kramen Anna

  6. Ååhhh vad vi är avundsjuka …… inte så. Vi målar oxå i går grundmålade vi uterummet ska måla ”riktigt” i dag.

  7. Håhå, ni har att göra minsann!!! Asch, ni var ju på bröllop i helgen ju… Men ni hörde inte av er :-s Men vackra foton fick du iaf! :) KRAM

  8. Hihi, jag vet hur det är! Här hemma har det varit liknande på sista tiden; vi målade om trappan vit – vilket innebar att vi såg hur solkig väggen såg ut så nu måste vi måla/tapetsera den. Dessutom så ser den gamla linoleummattan bedrövlig ut till de nya ljusa färgerna, så det blir till att byta golv snart – och då ser listerna hemska ut! :-D Det är bra med hem, man behöver aldrig vara sysslolös!

  9. SIde by side är ett sånt där kyl och frys sitter ihopr. Frysen är något mindre än kylen.

  10. Det blir nog jättebra! Lika bra att ha det gjort direkt, sen blir allt så mycket jobbigare! (och när man ändå har hjälpen på besök!!!) Kommer snart och inspekterar!

  11. Oj vilket jobb! Men det kommer att bli bra när det är färdigt!!

  12. Men oj vilken följetong!! Det är det värsta det- börjar man ”röra” i nåt kommer det bara mer!
    Det blir säkert superfint när ni blir klara! Lycka till med förändringsarbetet!

  13. Oj, hallå, det blev mycket att göra! Men så fint det kommer att bli! :)

  14. Det tar mycket tid med att renovera en lägenhet och det är mycket jobb med det, men jag lovar ni kommer få det väldigt fint!!!! Hur stor lägenhet är det? Ska du till Scrapmässan den 2-3 september?

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>